Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо: Решаващи бяха малките детайли

Жозе Моуриньо празнува със своите футболисти след края на мача в Леверкузен.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо обърна специално внимание на своите играчи и жертвоготовността, която демонстрираха в тежката битка с Байер (Леверкузен) снощи. "Джалоросите" от италианската столица завършиха 0:0 снощи при визитата си в Германия, но отиват във втори пореден европейски финал след успеха с 1:0 на свой терен.

"Това е начинът на моя отбор, решаващи бяха дребните детайли, - каза доволният Жозе Моуриньо. - Ако Крис Смолинг не беше на пейката, вероятно нямаше да спечелим. Загубата на Зеки Челик заради контузия е тежка за нас. Същото се отнася и за ранната смяна на Спинацола. Но този резултат е възможен благодарение на това, че се придържахме към тактиката, която сме избрали. И също така да насочваме развоя на мача по начина, по който искаме, както и да покриваме слабостите си".

След това той благодари и на публиката, която дойде да подкрепя Рома снощи: "Не знам дали мога да искам нещо повече от нашите привърженици. Тези момчета заслужават нещо специално в понеделник, когато излизаме от базата в Тригория. Моята задача в момента не е да стана част от историята на Рома, а друго. На първо място да помогна на футболистите да се развият, да станат по-добри футболисти. А също така и да помогна на хората от Рома, които ми помогнаха на мене от деня, в който дойдох в клуба. Искам да дам радост на тези хора, като изиграем и спечелим един европейски финал. И вече сме там", коментира още опитният португалец.

Попитан какво би казал за съперника на финала – испанският Севиля, който има шест трофея в този турнир, той отговори: "Голямото ми притеснение беше дали ще се класираме за финала. Севиля е много силен отбор и има голям опит“, каза той. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!