Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мендилибар: Не очакваха, че Севиля ще е на финал

Луис Мендилибар реагира по време на мача на Севиля с Ювентус.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Севиля Луис Мендилибар заяви, че класирането на тима на финала в Лига Европа е напълно заслужено, макар и много хора да не са го очаквали.

Андалусийци, които ще играят за седми трофей в Лига Европа от 2006 година насам, отстраниха Ювентус на полуфиналите след победа с 2:1 след продължение и общ резултата от двата мача 3:2.

"Нашата цел винаги е да се представим по най-добрия начин в това състезание и засега всичко ни се получава. Елиминирахме два велики отбора като Манчестър Юнайтед и Ювентус и ни предстои среща с още един такъв в Будапеща в лицето на Рома на Жозе Моуриньо", каза Мендилибар.

"Хората не очакваха да направим нещо подобно, но ние го постигнахме. Изиграхме много добри мачове, особено у дома, и заслужено сме на финал", добави наставникът.

Ерик Ламела, който вкара победния гол за Севиля, каза, че това е още една стъпка към голямата цел.

"Какво повече бих могъл да искам? Това е невероятно. Имахме много труден старт на сезона, а вижте къде сме сега. Когато вкарах, много неща ми минаха през главата - и хубави, и лоши. Това бе уникален момент, който ме докара до еуфория. Сега сме само на една стъпка от целта и имаме чудесна възможност пред нас", добави аржентинецът.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна