Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия и Арда не се победиха в София

Славия и Арда не се победиха
Снимка: БТА

Отборите на Славия и Арда завършиха 0:0 в мач за разпределение на местата от 7-мо до 10-то във футболното ни първенство.

Двата тима изиграха слаб мач на стадион "Александър Шаламанов" в София, а първата по-опасна ситуация се разви в наказателното поле на Славия в 8-ата минута.

Тогава Абубакар Тунгара промуши топката зад гърба на защитата и центрира, но Натан Гасама я изби. Последва удар на Илия Юруков, който бе блокиран от Емил Виячки.

Капитанът на гостите Алекс Петков имаше шанс да стреля с глава след ъглов удар в 16-ата минута, но не успя да уцели вратата на Николай Кръстев.

Славия създаде най-чистото си положение в 72-та минута, когато Тони Тасев центрира от статично положение отдясно и Ерол Дост спечели високата топка, изпращайки я към далечния ъгъл.

Тя обаче срещна гредата и нулевото равенство се запази.

Последното положение за Арда бе пропиляно от Светослав Ковачев, а Славия бе много близо до победен гол в 4-ата минута на добавеното време.

Умар Сако не успя да изчисти върната топка и Владимир Николов подаде в наказателното поле за Христо Попадийн, чийто удар обаче бе блокиран и така се стигна до крайното 0:0.

Равенството запази разликата от седем точки в полза на "белите" в битката за седмото място.


По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна