Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локо (Сф) спечели срещу Ботев в Пловдив

Локо (Сф) победи Ботев в Пловдив
Снимка: БТА

Отборът на Локомотив (София) победи Ботев (Пловдив) с 2:0 като гост в мач за разпределение на местата от 7-мо до 10-то във футболното ни първенство.

Мачът на стадион "Христо Ботев" започна бурно и с две чисти положения още в първите десетина минути.

Първото бе за Локо и гостите дори стигнаха до гол на Алан Диас в 6-ата минута, но главният съдия Петър Кузев отмени попадението заради нарушение срещу вратаря Георги Аргилашки.

Ботев отговори три минути по-късно, когато Красиан Колев уцели напречна греда от статично положение.

Двата отбора играха равностойно до края на първото полуврме, което обаче завърши с гол за гостите. Антонио Вутов подаде силен пас надясно и неволно уцели Карлос Франса пред наказателното поле, а нападателят овладя топката.

В последствие той премина технично покрай последния в защитата Виктор Генев и преодоля без проблеми Аргилашки за 1:0 в 44-та минута.

Ботев натисна в началото на второто полувреме и създаде няколко положения, като първите две бяха пропуснати от Антоан Бароан.

Мартин Секулич пък стреля точно след почти час игра на стадион "Христо Ботев", но изнеслият силен мач Бабукар Гайе отрази удара му.

В 64-та минута Красиан Колев удари за втори път греда и Ботев продължи да изостава на собствения си стадион.

Вместо домакините да увенчаят натиска с изравнителен гол, Локо стигна до втори на контра. В 74-та минута Бруно Франко проби по лявото крило и центрира по земята, а Самюел Супрайен изби топката към дъгата.

Той я изпрати в Станислав Костов и нападателят стреля, но защитникът на Ботев се хвърли на шпагат и блокира удара. Костов обаче шутира на добавка и вкара за 2:0 в полза на "железничарите".

Това бе първо попадение за Станислав Костов с екипа на Локомотив, с което той оформи крайния резултат.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна