Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Септември с първи успех при Балъков

Красимир Балъков имаше забележки към играта на Септември в мача с Пирин
Снимка: sportal.bg

Отборът на Септември спечели с 2:0 у дома срещу Пирин в двубой от 32-ия кръг от Първа лига. Това бе и първи успех за Красимир Балъков като треньор на Септември.

Още в деветата минута софиянци имаха шанс да вземат аванс, но Валентин Йосков пропусна да се разпише сам срещу Максим Ковальов.  Три минути по-късно Симеон Александров избяга от защитата на Пирин и излезе сам срещу Ковальов, но вратарят отново се намеси решително.

След точно 20 минути игра Ковальов направи още едно спасяване след опасен шут на Красимир Станоев.

Първият шанс за Пирин дойде след средата на първото полувреме. Дмитро Семенив стреля от границата на наказателното поле, но близо покрай гредата. В края на първата част Йоан Гаврилов шутира, но опитът му за гол беше пак спасен от Ковальов.

През втората част превъзходството на домакините беше осезаемо. В 53-тата минута удар на Симеон Александров премина над вратата. Пет минути след това шут на Йосков не затрудни Ковальов.

След точно един час игра столичани взеха преднина. Мартин Петков асистира за Валентин Йосков, който отблизо се разписа за 1:0. Съвсем малко по-късно Пирин можеше да се върне в срещата. Дмитро Семенив овладя в наказателното поле, успя да се обърне и преодоля вратаря на домакините Димитър Шейтанов. Стефан Милич изчисти пред голлинията, спасявайки сигурно попадение.

До края Петков и Кондраков пропуснаха да направят аванса на Септември по-сериозен. Все пак до втори гол във вратата на "орлетата" се стигна дълбоко в допълнителното време. Негов автор стана Атанас Кабов, а попадението беше проверено от видео асистент реферите, след което беше признато.

Септември има 25 точки на 14-то място, докато Пирин има две точки повече на 13-та позиция.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна