Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-силните ни боксьорки отиват на турнир в Полша

Светлана Каменова ще боксира срещу хърватка.
Снимка: БФБокс

Водещите имена от женския национален отбор по бокс ще вземат участие тази седмица в 37-ото издание на международния турнир по бокс "Мемориал Феликс Щам" във Варшава. Под ръководството на Борислав Георгиев и Роман Цветков те ще влязат в битка за разпределение на медалите с общо 84 представителки на 20 държави.

В категория до 50 килограма Златислава Чуканова и Венелина Поптолева бяха разпределени в двете половини на схемата, като могат да се срещнат чак на финала. Чуканова започва участие с представителката на Азербайджан Анахаим Исмаилова, а Поптолева ще боксира с Васила Лъкадири (Франция).

При 54-килограмовите носителката на купа "Странджа" Станимира Петрова ще срещне местната звезда Сандра Драбик, която победи на финала в София. Бронзовата медалистка от световното първенство в категория до 57 килогра,а Светлана Каменова ще се изправи срещу Дея Болнача от Хърватия. В категория до 60 килограма Аслъхан Мехмедова ще играе в първия кръг срещу Тина Рахими от Австралия.

От водещите български състезателки турнира ще пропусне единствено Севда Асенова (48 кг), която се възстановява от травма. Мачовете при жените започват във вторник.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна