Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново отнеха точки от актива на Ювентус, сега десет

Ювентус
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На Ювентус бяха отнети 10 точки след преразглеждане на първоначалното наказание от 15 точки, наложено на клуба заради незаконна трансферна дейност, предаде АФП.

Новата санкция, обявена от апелативния съд на Италианската футболна федерация (ФИГК), намалява надеждите на Ювентус за класиране в Шампионската лига през следващия сезон и ги изхвърля от челната четворка с три оставащи мача до края на сезона.

През април най-висшият спортен съд в Италия - Съветът за спортни гаранции - отмени наказанието от 15 точки, наложено на Юве от апелативния съд на ФИГК, и изпрати делото за ново произнасяне.

Той поиска от апелативния съд да преразгледа наказанията, наложени на клуба и на някои ключови фигури, включително на бившия заместник-председател Павел Недвед.

Въпреки това дългосрочните забрани, наложени на бившия председател Андреа Аниели, бившия главен изпълнителен директор Маурицио Аривабене и спортните директори Федерико Черубини и Фабио Паратичи, бяха потвърдени.

Но надеждите на Ювентус, че отнемането на точки ще бъде напълно отменено, бяха попарени.

Хората на Масимилиано Алегри, които бяха втори в топ първенството, падат на седмо място в таблицата.

Юве вече изостава на пет точки от четвъртия Милан преди мача си по-късно в Емполи, където може да намали разликата на две точки.

Италианският отбор също така е въвлечен в наказателно производство относно счетоводните си практики, като 12 настоящи и бивши ключови фигури в клуба, включително Аниели, могат да бъдат изправени пред съда.

Според италианските информационни агенции на 26 октомври на заседание на Върховния съд ще бъде решено дали евентуалният съдебен процес ще се проведе в Торино, където се провежда разследването, или в Милано или Рим.

А отборите на Рома и Салернитана завършиха при равенство 2:2 в Рим в двубой от 36-ия кръг на италианската Серия А. Грандът от Рим заема седмо място с 60 точки, на една от шестия Аталанта, който е с 61 в актива си.

Тимът на Салернитана се намира на 15-а позиция с 39 точки, колкото има и 14-ият Емполи, който е и с мач по-малко.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна