Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Враца) надви Берое и излезе на 11-о място в Първа лига

Даниел Моралес (вляво)
Снимка: Жоро Александров

Ботев Враца победи Берое с 2:0 като домакин в последна среща от 32-ия кръг на първенството на България по футбол в групата за разпределение на местата от 11-то до 16-то и битката за спасение в елита. Врачани излязоха на 11-а позиция във временното класиране в Първа лига с 32 точки, изпреварвайки старозагорци, които остават 12-и с 30 точки към момента.

Домакините поразиха противника с две попадения в рамките на три минути през второто полувреме. Мирослав Маринов даде аванс на Ботев Враца в 59-ата минута, а в 62-ата Даниел Генов покачи на 2:0.

Футболистите на Ботев Враца организираха първата по-опасна атака в шестата минута на двубоя. Мирослав Маринов бе изведен в добра позиция, но не затрудни вратаря на Берое Иван Караджов при изстрела си. Клери Сербер пропусна нова възможност за врачани в 14-ата минута, стреляйки с глава встрани от вратата на гостите.

В средата на първото полувреме Тонислав Йорданов засече центриране на Васил Василев за старозагорци, но не успя да отправи добър удар, а малко по-късно Симеон Мечев стреля от дистанция, но стражът на Ботев Красимир Костов се справи. Йорданов завърши обещаваща атака на Берое в 39-ата минута, отново без да затрудни Костов.

Домакините поведоха в 59-ата минута на мача. Вратарят Красимир Костов изпрати топката с дълго подаване в предни позиции, Мирослав Маринов овладя, напредна и реализира за 1:0 в полза на Ботев. Само три минути по-късно врачани нанесоха втори удар срещу Берое. Чавдар Ивайло изведе Даниел Генов срещу Караджов, а Генов се разписа за 2:0 в полза на домакините.

Влезлият като резерва в състава на Берое Серкан Юсеин опита удар към вратата на Ботев Враца в 67-ата минута, но Костов внимаваше и изби в корнер. Старозагорци опитаха да намалят изоставането си в оставащите минути до края на срещата, но безуспешно. В 85-ата минута гостите бяха близо до попадение, но Мартин Кавдански изчисти от голлинията и резултатът остана 2:0 в полза на домакините.

По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени