Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саво Милошевич идва за преговори с Левски

Саво Милошевич като треньор на Партизан.
Снимка: sportskacentrala.com

Бившият сръбски национал Саво Милошевич може да бъде новият треньор на футболния Левски, съобщават медии в Сърбия. Според sportskacentrala.com Милошевич вече се е разбрал с ръководството на "сините" и ще поеме тима след края на сезона, предаде БГНЕС.

Според друг сайт - MaxBet sport, сърбинът ще пътува до София през тази седмица.

49-годишният Милошевич за последно е водил словенския Олимпия (Любляна) през 2021 година, като от тогава е без работа. Сърбинът е бил начело още на гранда Партизан в периода 2019/2020, когато там играеше сегашният наставник на ЦСКА София Саша Илич. Преди това е бил помощник треньор в националния отбор на Черна гора. 

Милошевич е един от най-изявените сръбски нападател през този век, като има над 100 мача и 37 гола за националния отбор. В професионалната си кариера той е носил екипите на Партизан, Астън Вила, Сарагоса, Парма, Еспаньол, Осасуна, Селта и Рубин (Казан). 

Левски търси постоянен треньор след раздялата със Станимир Стоилов през април, а до края на сезона "сините" ще бъдат водени от Елин Топузаков.

Освен легендарния нападател, още няколко имена от бивша Югославия бяха споменавани като варианти за треньорския пост на Левски, сред които на черногореца Миодраг Божович и на треньора на Цървена звезда Милош Милоевич.
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна