Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петев не изключва дузпи да решат финала за Купата на България

Тодор Янчев: За нас е първи финал, дано вземем първи трофей

Ивайло Петев (вляво) и Тодор Янчев с купата.
Снимка: БТА

Старши треньорите на Лудогорец Ивайло Петев и на ЦСКА 1948 Тодор Янчев дадоха съвместна пресконференция преди утрешния финал за Купата на България на Националния стадион "Васил Левски", който е с начален час 19:00.

"Ние ще се постараем да спечелим каквото има пред нас. Не мислим по негативен начин, мислим позитивно. А какво ще се случи, ще видим в края на сезона. Да, така е - според програма имаме два мача с ЦСКА 1948. Но приоритет е утре, защото той е най-важен. Ще се концентрираме там и като мине, ще видим какво е положенито. В някои може да има умора, да получат картони, което е напълно нормално. Но утре е най-важния мач и ще се концентрираме там", заяви Петев. Няколко дни по-късно двата отбора се срещат в мач от 33-ия кръг на първенството, но вече в Бистрица, където ЦСКА 1948 е домакин.

Последваха въпроси дали в Лудогорец има проблеми с контузени играчи и как биха реагирали шампионите при развой към изпълнение на дузпи утре.

"С проблем е Рик Джонатан, както и Диниш Алмейда. Всички останали са в групата и мога да разчитам на тях. Относно дузпите, те са част от играта и може да се стигне до тях. И трябва де сме готови и да противодействаме, ако се стигне до тях. Ние имаме 16 или 17 мача повече от останалите. И още 30 минути игра и дузпи, надявам се да не се стигне. Но е турнирен мач, така че трябва да сме готови".

След това Ивайло Петев беше попитан ако може да избира дали да спечели титла или купа, той каза: "И двете, ще отговоря малко нахално. Но всичко е възможно, така че ние ще се борим".

Младият старши треньор на ЦСКА 1948 Тодор Янчев заяви, че ще се радва, ако той и отборът му напишат история, подобна на тази на Ивайло Петев и Лудогорец. 

"Би било чудесно, ако напишем такава история както Ивайло Петев и неговия отбор. Ние сме амбицирани да тръгнем по тая пътека, по тоя път. Винаги трябва да се започне от някъде – за нас е първи финал, дано е и първи трофей", каза Янчев.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна