Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еди Пенев с финал на земя на СК по спортна гимнастика във Варна

Еди Пенев
Снимка: БФ Гимнастика

Еди Пенев се класира за финала  на земя на световната купа по спортна гимнастика във Варна. Живеещият и трениращ в САЩ гимнастик допусна грешки при изпълнение на сложното си съчетание, като беше наказан и за излизане от квадрата. Оценката от 13.500 точки, която получи е втора по сила след тази на Бенджамин Осбергер (Франция) – 14.150 точки. Трети с 13.350 точки сред осемте най-добри влиза бронзовият медалист от олимпийските игри в Тоико Артур Давтян (Армения). Другият ни представител на този уред Кевин Пенев след груба грешка в изпълнението си остана 16-ти с оценка от 11.850 точки.

В надпреварата на халки, въпреки много доброто си изпълнение Христос Маринов остана първа резерва. Оценката му от 12.900 точки е равна с тази на Петър Вефич, но сърбина има по-висока оценка за изпълнение, а тази за трудност на Маринов е по-висока. Вторият ни представител на този уред Божидар Златанов направи грешка в едно от заложените упражнения, която го смъкна до трета резерва с 12.800 точки.

На кон с гривни страната ни беше представена отново от братята Пеневи, които не успяха да попаднат сред първите 8. Кевин завърши 15-ти в пресявките с оценка от 12.400, а след падане от уреда Еди е 23-ти с 10.450 точки.

При жените единствената ни представителка Никол Стоименова не успя да се класира за финалите на първите два уреда. На смесена успоредка живеещата и тренираща в Англия гимнастичка падна от уреда и с 10.300 точки остана 17-та. На прескок тя направи само един опит и с 11.666 завърши на 15-та позиция.

Извън класирането в първия ден участваха Майкъл Дунев на земя (11.350 точки) и Мартин Мишев на халки (11.650 точки).

Утре световната купа продължава  с квалификациите са останалите три уреда при мъжете и на два при жените. Димитър Димитров и Божидар Златанов ще ни представят на прескок, Йордан Александров и Божидар Златанов на успоредка, а Йордан Александров и Еди Пенев ще видим на висилка. При жените на греда и земя ще участва Никол Стоименова.

Финалите на световната купа събота и неделя ще се изпъчват пряко по БНТ3.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна