Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров на втори полуфинал за годината

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четвъртият поставен в схемата на АТР 250 тенис турнира в Женева Григор Димитров се класира за полуфиналите след обрат.

Българинът се наложи над Кристофър О’Конъл от Австралия с 6:7(5), 7:5, 6:4 за 2:43 часа игра, за да достигне до второто си достигане до топ 4 за 2023 година след това в Ротердам през февруари. Той записва общо 45-и полуфинал в кариерата си.

В първата част 32-годишният хасковлия пропила три поредни точки за пробив в четвъртия гейм. На свой ред 85-ият в света тенисист  от Сидни имаше брейкбол в деветия гейм, но Григор го отрази.

Стигна се до тайбрек. В него смяната на половините дойде при 3:3 точки. Австралиецът стигна до два сетбола при 6:4, когато Димитров изпрати ретура си на втори сервис в мрежата. След това О’Конъл реализира втория след топка в мрежата на Григор.

Вторият сет започна с пробив на австралиеца за 2:0 при четвъртата му възможност, когато съперникът изпрати топката в аут. След това О’Конъл затвърди. После българинът заигра по-добре и в седмия гейм Димитров отново стигна до три поредни точки за брейк и успя върне пробива при третата възможност с печеливш удар от форхенд по диагонала. Веднага след това българинът изравни за 4:4. В 11-ия гейм Гришо проби отново и след това сервираше за изравняване на частите. Той поведе с 40:0 и реализира втория сетбол.

Първата ни ракета продължи да играе на високо ниво и проби в откриващия гейм на третия сет, а след това затвърди за 2:0 гейм на нула. После австралиецът взе подаването си и прекъсна серията от пет загубени игри. Веднага след това О’Конъл поиска медицински таймаут заради проблем с пръст на дясното стъпало. В четвъртия гейм се стигна до 15:40 при сервис на Димитров, който допусна рибрейк. Григор отрази две поредни точки за нов пробив и стигна до 3:3.Веднага след това българинът пробие и отново поведе. При 5:3 четвъртият поставен стигна до мачбол при подаването на съперника, но не успя да го реализира. Димитров сервираше за победата при 5:4. След отлични сервиси той поведе с 40:15 и реализира първата възможност.

На полуфиналите го очаква вторият поставен Тейлър Фриц от Съединените щати.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна