Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бензема напуска Реал

Карим Бензема
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема напуска клуба и ще играе два сезона в Ал Итихад в Саудитска Арабия, съобщиха от клуба. Така Бензема ще се изправи срещу Кристиано Роналдо и неговия Ал Насър.

Той ще подпише договор за два сезона за общо 200 млн. евро без данъци, като ще получи и бонус за това, че ще е посланик на кандидатурата на Саудитска Арабия за Световното първенство през 2030 година.

Карим Бензема е съобщил на Флорентино Перес желанието си да напусне. Не е само по икономически причини, а и по лични причини.

„Реал Мадрид и нашият капитан Карим Бензема се споразумяха за прекратяване на договора по взаимно съгласие. Реал иска да покаже своята благодарност и цялата си привързаност към една от най-големите ни легенди. Бензема пристигна в нашия клуб през 2009 година само на 21 години и бе основен играч в този златен век от нашата история. През четиринадесетте сезона, в които защитава нашата фланелка, той спечели 25 титли, рекорден брой за Реал Мадрид: 5 Европейски купи, 5 Световни клубни първенства, 4 Суперкупи на Европа, 4 шампионски титли на Испнаия, 3 Купи на Краля и 4 Суперкупи на Испания", се казва в официалното съобщение на Реал.

Бензема ще бъде изпратен официално във вторник.


По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна