Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдан Богданов: Не смятам да правя чистки, а оптимизация на процеси

Богдан Богданов
Снимка: БГНЕС

Още от първия си ден на поста новият министър на икономиката Богдан Богданов е разпоредил пълен анализ на различните дейности във ведомството. Това обяви той в интервю в пред Нова тв.

"Трябва да положим доста усилия, за да нормализираме тона между институциите, както и между институциите и бизнеса. Това, което липсваше на бизнеса през последните години, беше предвидимост и стабилност. Поставям си го като един от основните приоритети", добави той.

Попитан дали планира чистка в структурите на Министерството на икономиката Богданов заяви: "Не смятам да правя чистки, а да оптимизираме определени процеси, които или не работят, или не са достатъчно ефективни".

"Много неща могат да бъдат постигнати за девет месеца. Важно е да се даде дългосрочна визия, която България да следва. Мисля за нещата, които трябва да направя сега, с приоритетите. Не обмислям дали ще остана след това”, поясни министърът.

Богданов подчерта, че се следва план с хоризонт за цял мандат. "Има много ясно разписана програма, която допълваме. Там има ясно зададени цели - те не са за девет месеца, а на тримесечие", отбеляза той.

Според Богданов едно от основните неща, които трябва да се случат, е сътрудничество между институциите. Ключов е и ръстът на инвестициите, защото, поясни той, това е механизъм срещу инфлацията. Приоритет е и диалогът с бизнеса.


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени