Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЖестоЖест: Развържи ръцете, научи жестов език!

Stray Sheep и Академия Анди и Ая, водещи организации в областта на жестовия език и и достъпно забавление, обявявиха старта на новаторско шоу "ЖестоЖест". Тази продукция обединява четирима необикновени лектори, които споделят своите вдъхновяващи, драматични и забавни истории за жестовия език, като същевременно предоставят възможност за интерактивно научаване на жестовия език.

"ЖестоЖест" не е просто шоу, това е завладяващо пътешествие, което докосва сърцето, повдига духа и обединява хората. Чрез силата на разказването на истории и изразителната красота на жестовия език, тази необикновена продукция празнува триумфите, предизвикателствата и хумора на човешкия опит", коментира Борис Бъндев, един от водещите на шоуто.

"Всеки говорител в "ЖестоЖест" притежава уникален опит, носейки богатство от перспектива и мъдрост на сцената. Публиката ще бъде пленена от завладяващите разкази за преодоляване на несгоди, разчупване на обществените норми и постигане на забележителни постижения. От прочувствени моменти, които вдъхват сълзи, до комедийни анекдоти, които предизвикват смях, това шоу обещава да бъде влакче от емоции", допълва Дари Борисова, също водещ на събитието.

"Шоуто има за цел да забавлява и вдъхновява, но то служи и като образователна възможност. По време на представлението лекторите ще запознаят публиката с основни думи на жестов език. Участниците ще имат шанса да научат основни фрази, жестове и изрази, което им позволява да се включат в елементарен разговор на жестов език с всеки един глух човек. Този интерактивен елемент създава приобщаващо и ангажиращо изживяване за всички участници", казва Александър Калинов, третият водещ.

"Вярваме, че забавлението има силата да преодолява различията, да насърчава разбирателството и приобщаването, като се съчетават магията на разказването на истории, красотата на жестовия език и радостта от смеха, за да създаде едно незабравимо изживяване. Каним хора от всякакъв произход да се присъединят към нас в това невероятно пътуване към нас самите и невербалната комуникация", обобщава Красимирка Жечева за "ЖестоЖест".


Премиерата на "ЖестоЖест" ще бъде на 17 юни в Кино Кабана, от 19:00. Билетите вече са достъпни тук

Можете да прочетете повече информация във Facebook събитието.

Не пропускайте тази рядка възможност да станете свидетели на преплитането на вдъхновяващи истории, драма, смях и трансформиращата сила на жестовия език.

По публикацията работи: Екип на БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна