Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гауденци получи нов мандат начело на АТР

Андреа Гауденци
Снимка: ATP Tour

Председателят на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) Андреа Гауденци бе преизбран за втори мандат начело на организацията от 2024-а до 2026 година, обявиха от организацията.

Италианецът представи амбициозен стратегически план за революция в тениса OneVision, след като застана на поста през 2020 година, но пандемията от коронавирус вкара спортните организации в кризисен режим.

От АТР твърдят, че в първата фаза, която влезе в сила през настоящата година, вече е генерирано най-голямото едногодишно увеличение на възнагражденията на играчите в историята – 37.5 милиона долара на годишна база в АТП тура и сериите „Чалънджър“.

„Гордея се с всичко, което постигнахме от 2020-а досега, по време на този особено предизвикателен за света период. Планът ни укрепи основите на АТР, насърчавайки истинско партньорство между състезателите и турнирите“, заяви Андреа Гауденци.

„Влизайки във втората фаза на нашата стратегическа програма, съм по-уверен от всякога, че нашият спорт има огромни предимства и е в добра позиция, за да се възползва от дигиталната ера“, добави той.

Съгласно плана на АТР, за играчите и турнирите бе гарантиран дял 50:50 дял от печалбите от тази година, а освен това бе въведен разширен 12-дневен формат на състезанията от сериите „Мастърс“.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна