Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събуждане с "екстри" в София – шумно бутане на контейнери и крясъци

Снимка: Lora Nikolova, ФБ

Графикът за сметоизвозване създава сериозни неприятности на жителите на столичния квартал "Малинова долина". За това сигнализират живеещите там.

"Всяка сутрин, между 5:45 и 6:15 (дори в почивни и празнични дни), всички живущи се “наслаждаваме” на шумното блъскане на контейнерите, крясъците между служителите и работата на камиона, точно под терасите на хората. Обръщам внимание, че тази дейност създава изключително силен шум, дори при затворени прозорци, а и този тормоз продължава вече повече от година", коментира в социалните мрежи Лора Николова.

Тя и нейните съкварталци са отчаяни и отправят апел за коригиране на графика за сметоизвозване и той да бъде съобразен с наредбата за обществен ред в Столичната община.

"В нормалните държави, тази дейност се извършва само нощем! Ако се прави през деня, тези огромни камиони ще задръстват движението и мрънкането ще е до небесата", подчертава Антон Тошев.

"Проблемът не е в часовете, а в 30 годишните машини втора, а понякога и трета ръка, отдавна изхвърлени от употреба. По нови няколко, обслужват кварталите на управляващата мафия", пояснява Любо Венков.

А други столичани посъветваха недоволните да подадат жалба директно в Столичната община. 

Снимка и видео: Lora Nikolova, Facebook група "Безумията в София"

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна