Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кейн се договорил с Байерн, но Тотнъм иска повече пари

Хари Кейн е готов да си тръгне от Тотнъм.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на Англия Хари Кейн е договорил личните си условия с Байерн, съобщава германският "Билд", но първоначалната оферта на баварците от 70 млн. евро е била отхвърлена от Тотнъм.

Германските шампиони искат да привлекат реализатор номер 1 в историята на националния отбор на Англия, чийто договор с „шпорите“ е до 2024 година. Екипът на Кейн е одобрил преминаването му в Мюнхен, но Байерн трябва да постигне споразумение за трансферна цена с Тотнъм за финализиране на сделката. 

Баварският колос е изпратил предложение на стойност 70 млн. евро плюс бонуси за нападателя, според "Билд", докато Тотнъм настоява за най-малко 100 млн. евро, за да се раздели с един от основните си футболисти.

Други европейски грандове, включително Реал (Мадрид) и Манчестър Юнайтед, също се интересуват от Кейн, който може да си тръгне от северен Лондон в търсене на трофей. Преди старта на миналата кампания офанзивният играч бе близо до трансфер в Манчестър Сити, но тогава президентът на „шпорите“ Даниел Леви блокира сделката, независимо че самият нападател твърдеше, че има джентълменско споразумение, което му разрешава да напусне.

Въпреки това, предвид факта, че Кейн навършва 30 години през юли, времето му за спечелване на трофей в кариерата започва да изтича. Байерн е в търсене на първокласен нападател, който да запълни празнината оставена от Роберт Левандовски, който се присъедини към шампиона на Испания Барселона през 2022 година. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна