Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Погасиха дълга на щангистите към ММС с лични средства

Министерство на младежта и спорта
Снимка: ММС

Неизплатени дългове на предишното ръководство на Българската федерация по вдигане (БФВТ) на тежести към Министерството на младежта и спорта на стойност 13 600 лева бяха погасени с лични средства. Изчистено е и още едно задължение за 5400 лева на федерацията към НАП, съобщиха от централата.

"Дълговете бяха пречка спортното министерство все още да не е отпуснало средства към федерацията, която от своя страна да провежда нормално дейността си. Следва централата да входира към министерството всички документи и удостоверения, че дълговете са изчистени, като се очаква до две седмици БФВТ да получи цялото финансиране от ММС, за да могат да бъдат изплатени заплатите на всички треньори, състезатели и служители, да бъдат платени спортните лагерите, наемите към НСА, както и задълженията към всички подизпълнители", пишат от БФВТ.

"Тези задължения бях пречка да бъдат подписани договорите между федерацията и министерството, и реално са финалната липсваща част от пъзела. Ангажирали сме няколко сериозни адвокатски кантори, като ще бъдат пуснати сигнали до всички възможни институции и хората, които са довели федерацията до тази безизходна ситуация, да поемат отговорност за деянията си. Ще използваме целия ресурс на държавата  да бъдат справедливо наказани“, заяви президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид.

Общо 21 състезатели днес заминават за европейското първенство за кадети в Молдова, което ще се проведе от 1 до 10 юли. Транспортните разходи ще бъдат поети с лични средства на президента на федерацията, а ММС ще покрие след първенството всички направени разходи от клубовете.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна