Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синер продължава в Лондон, Гоф отпадна

Яник Синер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставеният под номер 8 в схемата Яник Синер стартира с бърза победа участието си в Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Италианецът, който е четвъртфиналист от миналата година, спечели срещу аржентинеца Хуан Мануел Черундоло с 6:2, 6:2, 6:2 за 90 минути на Централния корт.

Във втория кръг италианецът ще играе с друг представител на Аржентина - Диего Шварцман, който елиминира Миомир Кецманович (Сърбия) с 6:0, 6:3, 6:4.

Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка (Швейцария) също започна с успех на Уимбълдън. Той се наложи над финландеца Емил Руусувуори със 7:5, 7:5, 6:4 за малко повече от два часа на корта.

В други срещи от първия кръг номер 23 в схемата Александър Бублик (Казахстан) победи Макензи Макдоналд (САЩ) с 6:7(3), 6:4, 6:4, 6:4, Даниел Галан (Колумбия) спечели срещу 24-ия Йошихито Нишиока (Япония) с 6:4, 6:3, 6:3, а Александър Вукич (Австралия) постигна успех срещу Даниел Алтмайер (Германия) с 6:3, 7:6(1), 3:6, 7:5.

При жените голямата изнанеда е отпадането в първия кръг на седмата поставена Коко Гоф. 19-годишната американка загуби от сънародничката си София Кенин с 4:6, 6:4, 2:6.

София Кенин поднесе изненадата на първия ден.

"Имам чувството, че съм работила упорито, но явно не е достатъчно. Трябва да помисля, да видя къде трябва да се подобря и как да направя правилните тренировки, за да го постигна", каза Гоф след мача.

Елина Свитолина се класира за втория кръг на Уимбълдън, след като победи американската ветеранка Винъс Уилямс с 6:4, 6:3 в първия ден на турнира. На Централния корт в Ол Ингланд Клъб се изправиха две тенисистки, които получиха уайлдкард за участие в основната схема, като Винъс е петкратна шампионка в Лондон, докато Свитолина достигна полуфиналите през 2019-а.

Две представителки на Чехия продължават напред. Катаржина Синиакова елиминира 24-а поставена Цинвън Чжън (Китай) с 6:3, 7:5, а номер 32 Мари Боузкова спечели срещу швейцарката Зимона Валтерт с 6:1, 6:4.

Испанката Ребека Масарова победи 31-а поставена Маяр Шериф (Египет) със 7:5, 3:6, 7:6(6).


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна