Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха Луис Енрике като треньор на ПСЖ

Насер Ал-Хелайфи и Луис Енрике при представянето.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пари Сен Жермен назначи за старши треньор бившия наставник на Барселона, Рома и испанския национален отбор Луис Енрике.

53-годишният испанец заменя уволнения Кристоф Галтие. Той сложи подписа си под контракт за два сезона до лятото на 2025 година.

Енрике, който спечели с Барселона требъл през 2015 година, ще трябва да триумфира с Пари Сен Жермен и в Шампионската лига, тъй като това е единственият трофей, който отбягва на клуба, след като той стана собственост на Катар.

Междувременно президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи заяви, че клубът няма никакво намерение да позволи на нападателя Килиан Мбапе да си тръгне като свободен агент. Мбапе има договор за още една година и отдавна е свързван с трансфер в Реал (Мадрид). Той обаче със сигурност би бил за деветцифрена сума в момента, каквато не е ясно дали собственикът на Реал Флорентино Перес е готов да извади.

"Моята позция е напълно ясна. Не искам да се повтарям всеки път. Ако Килиан иска да остане, ние също желаем това. Но той трябва да подпише нов договор и да го направи в следващите максимум една-две седмици. Не искаме да загубим най-добрия играч в света без трансферна сума. Той ни беше казал, че никога не би си тръгнал като свободен агент. Ако си е променил мнението, това не е по моя вина. Не искаме да загубим най-добрия футболист в света без компенсация и това е ясно", обясни Ал-Хелайфи при представянето на Енрике пред медиите.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна