Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни отстъпиха на домакина САЩ

Тройната българска блокада спира атаката на Муагутутиа от САЩ.
Снимка: volleyballworld.com

Националният отбор на България по волейбол за мъже отстъпи пред домакина САЩ с 0:3 (27:29, 19:25, 21:25) в последния си двубой от третия турнир в Лигата на нациите в Анахайм, щата Калифорния.

Българските волейболисти приключиха участието си в надпреварата с 2 победи и 10 загуби. Националите завършиха на 15-а позиция в общото класиране с 8 точки, като вече си бяха осигурили участие в Лигата на нациите и през следващата година, а последният отбор в подреждането – Китай отпада.

Първият гейм в сблъсъка срещу САЩ бе много оспорван. България успя да дръпне с три точки при 14:11, а след това поведе с 20:16. Домакините обаче изравниха за 23:23. Националите имаха шанс да поведат в резултата, но изпуснаха три геймбола и американците спечелиха частта с 29:27.

Във втората част играта бе равностойна до 11:11, след което тимът на САЩ натрупа преднина и я запази до крайното 25:19.

Американците бяха по-концентрирани в ключовите моменти на третия гейм. След равенство 17:17 домакините отново се откъснаха в резултата и с 25:21 стигнаха до успеха.

Мартин Атанасов реализира 9 точки, а с по 6 завършиха Светослав Гоцев и Димитър Димитров. 

Националният тим се прибира в България и след почивката, дадена от селекционера Пламен Константинов, ще започне подготовка за предстоящото европейско първенство.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени