Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите по биатлон се събраха на Белмекен

Владимир Илиев и Милена Тодорова очакват дете през ноември.
Снимка: Личен архив на Вл. Илиев

Българските национали по биатлон започнаха днес високопланински лагер на Белемкен. 

Спортната база е събрала състезателите от първия ни тим, „Б“ отбора, както и младежките национали. От тази година "А" отборът на България се води от украинеца Василий Мукшин и Мирослав Кенанов, "Б" съставът се подготвя под ръководството на Елена Дурчова и Вероника Григорова, а младежите тренират с доскорошния помощник треньор на националите Илиян Пенев и Димчо Мицов. Условията на Белемекен в момента са добри и времето позволява усилена подготовка за новия сезон. 

Най-добрите ни биатлонисти - Владимир Илиев и Милена Тодорова отново тренират по отделна програма. Те обявиха, че следващата им голяма цел е олимпиадата в Милано-Кортина 2026 г. Двамата са двойка в живота от дълго време, а от скоро чакат и дете. Терминът на Милена е през ноември, дотогава ще тренират заедно, като бъдещата майка набляга в момента приоритетно на стрелбата. 

Тодорова възнамерява да отсъства съвсем кратко от състезания и ако всичко е по  план още след края на предстоящия зимен сезон, през май следващата година да започне усилена подготовка за олимпийските игри през 2026 г.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна