Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите горди от бронза в Бахрейн

Волейболистите с медалите си на летище "София".
Снимка: БГНЕС

"Бяхме разочаровани след загубата от Италия, но този медал оправда всичко. На полуфинала силите не ни достигнаха. Горд съм с бронза. Неприятни неща се случиха на отбора, имахме много здравословни проблеми. Но взехме почти максимума", обяви капитанът  на националния ни отбор по волейбол под 21 години Александър Николов при завръщането на селекцията в София от световното първенство в Бахрейн 

Младите българи спечелиха бронзови медали след победа с 3:0 срещу Аржентина в малкия финал.

"Аз съм доволен. 9 медала за 5 години с този отбор е успех. Надявам се да пренесем това и при мъжете. Продължавам да съм оптимист и да се надявам на четвъртфинал на европейското и олимпийска квота", допълни Николов.

"Приятно е да те посрещнат така. Усещаме подкрепата и има за какво да се борим - за България и българската публика. Започнахме силно срещу Италия, но те взеха втория гейм след наши грешки, клюмнахме и мачът приключи. Почивка? Кой повече, кой по-малко... Влизаме в залата с нови сили", коментира Лазар Бучков, спечелил наградата за най-добър блокировач на шампионата на планетата.

"Вярно е, че започнахме с идеята за финал. Ние сме сред най-добрите 3-4 отбора в света. Силата на този отбор, е в главата. Важното е, че след загубата от Италия имахме желание да спечелим тези отличия, защото това бе важно", призна селекционерът Андреа Буратини.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна