Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двойката ни без кърмчия на полуфинал на СП, Нейков - на репешаж

Янкулов и Малинов спечелиха своята серия.
Снимка: БТА

Първите български представители на световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години в Пловдив Иван Янкулов и Цветомир Малинов се класираха за полуфиналите в дисциплината двойка без кърмчия. 

Двамата български състезатели спечелиха своята първа серия в конкуренцията на Румъния, Франция, Канада, Тайван и лодката на Дзианис Климиато и Александър Яскел, които се състезават като индивидуални неутрални атлети.

Янкулов и Малинов стигнаха до първото място, след като изминаха дистанцията от 2000 метра за време 6:40:97 минути и оставиха след себе си тандема от Румъния, който също продължава директно към полуфиналите. На трета позиция в серията финишира тима на Канада, а четвърта остана двойката от Франция. 

На скиф Емил Нейков трябва да премине през репешажите, за да се класира за полуфиналите. Нейков финишира втори в своята трета серия и утре ще трябва да гребе в още една гонка, за да продължи участието си в шампионата. 

Победител в серията стана Майлс Деверо от Великобритания, който измина дистанцията от 2000 метра за 6:58:45 минути и намери директно място на полуфиналите.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна