Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във ВК Нефтохимик доволни от жребия за ШЛ

Волейболистите на Нефтохимик ще играят с тимове от Унгария, Черна гора и Северна Македония.
Снимка: Национална волейболна лига

Треньорът, извел волейболния Нефтохимик 2010 до шестата титла в историята – Атанас Петров, коментира жребия за първата фаза от квалификациите за Шампионската лига.

Както е известно, съдбата посочи в Група 1 първенецът на страната по волейбол за мъже да се събере с черногорците от Будва, унгарците от Фино Капошвар и Струмица от Северна Македония.

„Жребият определено беше благосклонен към нас. Мога спокойно да заявя, че съперниците са преодолими. Остава да се надявам, че ще се сработим бързо и ще успеем да се класираме за втората фаза. Живот и здраве, тогава вече ще се настройваме за още по-здрави битки“, заяви за официалния клубен сайт Петров.

Според новия формат на квалификациите на Шампионската лига двата кръга за влизане в груповата фаза се играят на турнирен принцип.

Кандидатурите за домакинство се подават до 4 август. След това Европейската конфедерация (CEV) ги разглежда и определя къде ще се проведат турнирите от първия етап. Мачовете по системата „всеки срещу всеки“ би трябвало да се изиграят през втората половина на октомври. Първите два тима се класират за следващата фаза. Там се сформират нови две групи.

За същинската фаза на Шампионската лига се класират победителите от двата потока. Заради отказването на германския Фридрихсхафен в групите на ШЛ ще влезе и отборът с по-добри показатели от тези, които са заели вторите места.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна