Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбори от Дания, Казахстан и Израел на пътя на нашите участници в ЛК

Трофеят в Лигата на конференциите.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на ЦСКА София ще играе с победителя от двойката между грузинския Торпедо Кутаиси и казахстанския Актобе в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, отреди тегленият в Нион жребий.

Преди това обаче "червените" ще трябва да се справят с румънския Сепси във втория квалификационен кръг.

Мачовете от третия квалификационен кръг трябва да се играят на 10 и 17 август, като в първия двубой победителят от сблъсъка между ЦСКА София и Сепси ще бъде домакин.

Българският дебютант в европейските клубни турнири ЦСКА 1948 получи датски съперник в 3-ия кръг на турнира УЕФА Лига на Конференциите, ако преди това елиминира румънския ФКСБ. Това е тимът на Нордшеланд, през миналата година останал на 2-о място в местната Суперлига.

Мачовете в третия кръг на турнира Лига на Конференциите ще се играят на 10 и 17 август, а ЦСКА 1948 или ФКСБ ще бъде домакин на датчаните от град Фарум в първата среща.

ЦСКА 1948 и румънския ФКСБ си дават първа среща в сряда на националния стадион "Васил Левски", а реваншът е другата седмица в Букурещ.

Левски пък може да се срещне в победителя от двубоя между израелския Апоел (Беер Шева) и литовския ФК Паневежис в третия кръг. 

Това ще стане само при положение, че "сините" отстранят ФК Шкупи от Северна Македония, като първият мач е в Скопие в четвъртък (27 юли) от 22:00 часа, а реваншът седмица по-късно на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов".



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна