Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПСЖ разреши на Мбапе да преговаря с Ал Хилал

Килиан Мбапе
Снимка: БГНЕС

Пари Сен Жермен е дал разрешение на Килиан Мбапе да разговаря с Ал Хилал след рекордната оферта от саудитския клуб на стойност 259 млн. паунда (300 млн. евро), съобщи Би Би Си. Френският шампион остави нападателя извън състава за предсезонното турне в Япония и Южна Корея, давайки ясен знак, че иска да включи само футболисти, които са напълно отдадени на клуба.

Рекордната оферта на Ал Хилал не е единствената, която е пристигнала при ръководството на парижани. Получени са били различни пакети за Мбапе, включително кеш плюс играчи, но от Ал Хилал са демонстрирали ясно намеренията си, слагайки на масата умопомрачителната сума. Според ПСЖ, поне пет клуба се интересуват от услугите на световния шампион с Франция, като сред тях е и Тотнъм. Останалите четири са Челси, Манчестър Юнайтед, Интер и Барселона.

Пари Сен Жермен ще изслуша всяка оферта за играча. На него му остава година до края на настоящия контракт на „Парк де Пренс“, като той не желае да преподписва, като според ПСЖ Мбапе вече се е договорил с Реал (Мадрид) за трансфер като свободен агент идното лято. Въпреки това, от испанската столица може да пристигне оферта още сега.

Парижани не искат да губят Мбапе без пари, след като платиха над 150 млн. паунда за него, когато той бе играч на Монако.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна