Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с първи медал на Младежкия олимпийски фестивал

Радина Величкова е щастлива от постигнатото в Марибор

България спечели първи медал на стартиралия вчера в Марибор олимпийски младежки европейски фестивал. В скока на дължина Радина Величкова грабна среброто с 6.09 м, шампионка с 6.32 м е унгарката Бори Рашанеги. 

15-годишната Величкова участва в още един финал тази вечер, като с резултат 12,07 сек. се нареди шеста в бягането на 100 м, където титлата бе за естонката Мия От с 11,80 сек.

На 26 юли в квалификациите на троен скок ще участва съотборничката на Величкова от Пловдив – Петя Бозукова, а двете са възпитанички на треньорката Ива Пранджева.

На 27 юли е квалификацията на троен скок при момчетата, където ще участва Зинга Барбоса Фирмино, както и подборното състезание на скок височина при момичетата с участието на Ирен Саръбоюкова – бронзова медалиста от същия форум през 2022-а. В същия ден е финалът на овчарски скок, където българският представител е Йордан Киров. Димо Андреев ще се състезава последен от българите в дисциплината мятане чук (5 кг) на 28 юли, а финалът на скок височина при девойките е в последния ден на фестивала – 29 юли.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна