Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жаклин Златанова ще води шампионките от Берое

Жаклин Златанова
Снимка: БК Берое

Една от най-добрите български баскетболистки в последните години Жаклин Златанова започва треньорска кариера.

34-годишната Златанова ще бъде старши треньор на Берое (Стара Загора) през новия сезон, обявиха от лагера на шампионите в официалната си страница във Фейсбук.

В средата на юли се разбра, че досегашният старши треньор на старозагорки Таня Гатева напуска тима, а от Берое вече са готови с името на нейната заместничка.

"Ръководството вярва в Жаклин, разчита на желанието и амбицията й да се развива в треньорската професия и е уверено, че с нея начело отборът ще постига нови успехи. Жаклин ще има и безценната възможност да черпи от опита на сръбския специалист Сладжан Ивич, който се включва в щаба", съобщиха още от Берое.

60-годишният Ивич има богата професионална визитка. На клубно ниво е водил женските отбори на Партизан, Железничар, Цървена звезда, Кралево и Ягодина, както и мъжките състави на сръбските Ягодина, Нови пазар и румънския Олимпик. Като асистент Сладжан Ивич е бил част от треньорския екип на сръбския национален отбор за жени, а по-рано в кариерата си и на различни девически селекции на страната.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна