Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евънс спечели турнира във Вашингтон

Шампионът Евънс (вляво) и финалистът Хрийкспор.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Представителят на Великобритания Даниел Евънс спечели турнира по тенис на твърди кортове от категория ATP 500 във Вашингтон и завоюва втора титла в кариерата си.

Поставеният под номер 9 в схемата тенисист се наложи над Талон Хрийкспор (Нидерландия) със 7:5 и 6:3. Срещата продължи 1 час и 39 минути.

Евънс, който отстрани Григор Димитров на полуфиналите, започна стабилно в първия сет, като не даде нито една възможност за пробив на своя съперник. При 5:4 в своя полза състезателя от Великобритания пропусна сетбол. Еванс нанесе своя удар  при 6:5, когато проби на 15.

Втората част бе равностойно, но Евънс стигна до брейк за 5:3, като в последствие отрази цели четири възможности на Хрийкспор за пробив, който и бяха първите за нидерландеца в цялата среща. В крайна сметка Дан Евънс заслужено спечели надпреварата. 

"Не играх много добре и не съм доволен от представянето си. Затова е страхотно, че успях да спечеля. Последният гейм беше венец на всичко през тази седмица. Имах проблеми, но ги преодолях. Благодаря за подкрепата на публиката", заяви 33-годишният шампион.

Успехът му позволи да се изкачи до рекордното за него 21-о място в света. Хрийкспор, който спечели два трофея тази година, също от днес е на върховата за него 26-а позиция.

В женската надпревара американката Коко Гоф грабна титлата след успех над Мария Сакари от Гърция с 6:2, 6:3. Срещата продължи около час и половина. 
По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна