Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФК Левски замина за Израел без двама контузени

"Сините" заминаха за Израел.
Снимка: ПФК Левски

Без двама основни защитници Левски замина със закъснение за Израел за първия мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите срещу Апоел (Беер Шева). Двубоят е утре от 20:30 часа.

С отбора заради контузии не отпътуваха десният бек Жереми Петрис и централният бранител Кристиан Димитров, които няма да бъдат на разположение на старши треньора Николай Костов за мача с израелците.

Петрис получи мускулна травма в началото на мача от първенството срещу Локомотив (Пловдив) в неделя, загубен с 1:2, като беше сменен още в шестата минута. Димитров пък за последно игра в Първа лига срещу Локомотив (София) при убедителния успех с 6:0 на 30 юли, когато беше заменен принудително на почивката. В последствие той пропусна следващите две срещи на "сините".

От лагера на Левски отказаха коментари преди заминаването на летище "София", а довечера в 20:00 часа Костов и играч от състава ще дадат пресконференция в Беер Шева.

Лек технически проблем попречи на "сините" да отлети по план за Израел. Делегацията трябваше да отлети с чартър в 9:00 часа тази сутрин, но полетът беше отменен. След бърза намеса на ръководството беше осигурен друг самолет, с който около обед отборът ще потегли към Тел Авив, а след това ще се отправи за Беер Шева.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна