Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

94-има хърватски фенове на съд в Атина

Снимка: Gazetta.gr

Деветдесет и четирима фенове от Хърватия се явиха в съда в Атина  след жестоките сблъсъци между привържениците на Динамо (Загреб) и АЕК Атина, при които гръцки запалянко беше намушкан до смърт, съобщи АП.

В информацията се казва, че са взети ДНК проби от 94-те души във връзка с разследването за смъртта на 29-годишната жертва при инцидентите в понеделник вечерта, при които други 10 бяха откарани в болница ранени.

Гръцките медии съобщават, че още петима хървати са били арестувани, след като са се опитали да напуснат Гърция като туристи, и че се издирват още 50 нарушители.

Между 150 и 250 хърватски фенове пристигнаха в Атина за квалификационния мач от третия кръг на Шампионската лига във вторник, въпреки че на феновете на гостите беше забранено да влизат на стадионите и за двата мача от клубовете, за да предотвратят проблеми.

Много фенове са пристигнали с коли и гръцката полиция изглежда не ги е спряла, въпреки че хърватските власти са предупредили за "рискови фенове", а черногорската гранична полиция им е предала номерата на въпросните коли, пишат още гръцките медии.

Мачът между АЕК и Динамо беше отложен от УЕФА и пренасрочен за 19 август.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна