Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски гостува на Апоел (Беер Шева) с очаквания за добър резултат

"Сините" снощи направиха официалната си тренировка.
Снимка: ПФК Левски

Отборът на Левски гостува днес в Израел на Апоел (Беер Шева) в среща от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Мачът е в тази вечер от 20:30 часа българско време. 

"Сините" започнаха ударно европейската си одисея тази година. Тимът се справи със северномакедонския Шкупи в предишния кръг след две чисти победи.

„За Апоел знаем изключително много. Играят с много трансформации, които даже трудно се проследяват. Относно скандала, който са имали в съблекалнята, нямаме конкретна информация. Очаквам равностоен мач. Треньор съм на Левски и вярвам в моите футболисти. Очаквам положителен резултат", каза снощи старши треньорът Николай Костов на пресконференцията.

Апоел е един от силните тимове в Израел. Но за последно е бил шампион през 2018 г, а миналите два сезона се задоволи със сребърните медали. В предишния кръг от пресявките на Лига на Конференциите израелците елиминираха литовския Паневежис, след като го победиха с 1:0 у дома и 1:1 като гост в реванша. В тима играе българинът Йоан Стоянов, който е в Израел от дете и няма нищо общо с българския футбол като израстване и формиране.

Преди тези два мача Апоел допусна тежка загуба с 1:6 от шампиона Макаби (Тел Авив) за местната Тото Къп. 

Победителят от този двубой ще срещне  Айнтрахт (Франкфурт) в плейофния кръг. за груповата фаза на Лигата на конференциите.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна