Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луис Енрике уведомил Неймар, че не влиза в плановете му

Неймар (вляво) и Мбапе се извън състава на ПСЖ за сезона.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике и спортният директор Луис Кампос са информирали четирима футболисти, включително Неймар, че клубът няма да разчита на тях за новия сезон в Лига 1, съобщи френският спортен вестник "Екип".

Бразилският нападател Неймар, италианският полузащитник Марко Верати, френският нападател Юго Екитике и бившият ляв защитник на Байерн Хуан Бернат нямат бъдеще в шампиона на Франция, според информацията на "Екип".

Неймар премина от Барселона в ПСЖ през 2017 година за рекордната трансферна сума от 222 милиона евро. 

Бащата на Неймар обаче определи като фалшиви новини информациите за евентуално напускане на сина си. "Не мога да потвърдя новини, които не съществуват“, каза Неймар да Силва Сантос пред бразилския спортен уебсайт Premier League Brasil.

Парижани продължават да търсят и решение на казуса с желанието на суперзвездата Килиан Мбапе да напусне клуба.

24-годишният футболист бе декларирал, че не желае да удължава договора си с клуба, който е до 2024 година и пропусна подготвителното пътуване до Япония и Република Корея. Френската звезда сега тренира в Париж с група играчи, на които треньорът Луис Енрике няма да разчита за новия сезон. Сред ненужните е и бившият германски национал Юлиан Дракслер.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна