Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Илиев: Нямах колебания да се върна в България

Никола Илиев (вляво) с Кирил Котев при представянето си.
Снимка: БГНЕС

"Тук съм, за да се развивам и да мога в следващите години да изляза отново в чужбина. Както амбициите на отбора са много големи, такива са и моите. Мисля, че това е най-правилният вариант за мен. Искам да спечеля първенството, да стана шампион на България", обяви новото попълнение на ЦСКА 1948 Никола Илиев при официалното си представяне днес, предаде БГНЕС.

"Червените" обявиха тази сутрин трансфера на 19-годишния български национал от примаверата на Интер. "Не ми беше много трудно, защото тази крачка е много важна - от юношеския в мъжкия футбол. Трябва да се развивам една година в мъжкия футбол, да покажа на какво съм способен и след това ще видим. Основното нещо е дисциплината, за да успееш трябва да си дисциплиниран и да преследваш мечтите си. Дай Боже, всичко да е наред, да сме здрави, да тренираме и ще видим", каза Илиев пред медиите.

"Мисля, че мога да играя на всички позиции в нападение, но най-добре се чувствам зад нападателя. Конкуренцията в отбора е голяма. Ако направя добри игри, ако се представям добре, вкарвам голове, правя асистенции, помагам на отбора да печели, със сигурност ще ми помогне да играя в националния отбор и да се представям и там добре, ще ми даде самочувствие. Нямаше колебания, преди около две седмици ми предложиха добра оферта и не съм се колебал. Със сигурност в началото ще ми трябва малко време да се адаптирам, но не мисля, че ще има проблем с това. Искам вече да играя, защото много ми се играе", допълни той.

"Имам доста тренировки с първия отбор на Интер. Един от идолите ми от тима е Лаутаро Мартинес, всички знаете какъв футболист е. От него гледах да попивам най-много", разкри още офанзивният футболист. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна