Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович и Алкарас продължават на четвъртфинал

Карлос Алкарас
Снимка: Ройтерс

Новак Джокович продължи доминацията си над Гаел Монфис с победа с 6:3, 6:2,  за да стигне до четвъртфиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в Синсинати.
Вторият поставен сърбин, двукратен победител в щата Охайо, спечели 19-ия си мач срещу френския шоумен, срещу когото няма загуба.
Необходими му бяха само 69 минути, за да последва поставения под №1 Карлос Алкарас сред най-добрите осем, като испанецът издържа на поредица от разочароващи забавяния заради дъжда, за да победи Томи Пол със 7:6 (6), 6:7 (0) 6:3 и  си върна за загубата от американеца миналата седмица в Торонто.
Следващият кръг Джокович ще се изправи срещу американеца Тейлър Фриц, който продължи напред, след като Душан Лайович се оттегли с контузия на пръста на крака, изоставайки с 0:5.
Джокович проби веднъж, за да спечели първия сет и бързо поведе с 5: 0 във втория. Той се поколеба, докато сервираше за мача, като изпусна подаването си само за да завърши състезанието два гейма по-късно.
„Гаел е едно от най-атлетичните момчета в тура и го показа това в първия сет“, каза Джокович. „Всяка топка се връщаше. Сервирах добре и го накарах да се движи много. След първата почивка не погледнахназад и вдигнах нивото си. Имах почти безупречен втори сет. Надявам се, че мога да продължа така“, добави 36-годишният сърбин.
Нещата не бяха толкова лесни за Алкарас. Той пропиля три мачбола срещу Пол във втория сет преди първото от поредицата отлагания заради дъжда, които принудиха играчите да напускат корта. След последната пауза Карлитос проби в началото на третатат част и след това направи брейк и в заключителния гейм, за да триумфира. Той завърши с 40 печеливши удара и 61 непредизвикани грешки.
Испанецът успя да си осигури четвъртфинална среща с австралиеца Макс Пърсел, победил с 6:4, 6:2 швейцареца Стан Вавринка.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна