Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът "След сезона" е писан специално за Йоанна Буковска-Давидова

Премиерата по софийските кина е от 29 септември

Пенко Господинов и Йоанна Буковска-Давидова в сцена от филма
Снимка: Sofia Film Fest

Събрал в себе си плеяда от български звезди, "След сезона" акцентира върху вечни човешки теми и дилеми, с които всеки се сблъсква в живота.
Режисьор е Иван Панев
, познат на публиката от многобройните си роли в театъра, киното и телевизионните сериали. За него това е дебют в това амплоа.

"Тази идея датира от доста години. Нейни създатели са режисьорът и сценарист Дочо Боджаков и сценаристът Марин Дамянов. Те работят над 10 години по правенето на сценария.
"Аз се включих малко по-късно към този проект, но имах огромно желание и жажда да видя крайният резултат", споделя Иван Панев за дебютната си лента като кино режисьор и добавя, че това е филм за неосъществената любов, за жаждата по близост и взаимна обич.

"След сезона" е още филм за сблъсъка между измамната топлина и уют на голямата любов от миналото и плашещата неизвестност на любовта в бъдещето и всички негови предизвикателства. Освен тази основна сюжетна линия, която е написана специално за актрисата Йоанна Буковаска-Давидова, са вплетени още криминална и философска нишка.

Във филма срещаме още известни актьори като Пенко Господинов, Калин Врачански, Красимир Доков и Веселин Анчев.

"Равностоен партньор на Йоанна Буковска-Давидова е Пенко Господинов, който е не по-малко именит наш актьор, който притежава една фина, актьорска събрана същност, но въпреки това е много изразителен и успява да завладее публиката" описва натюрела на екранната половинка на главната актриса Иван Панев. Той казва, че във филма има кадри от българското Черноморие, които е било предизвикателство да се заснемат заради метеорологичните условия и заради скромния бюджет и крайния срок. Добрата работа на оператора Христо Генков е изиграла решаваща роля.

Дебютният филм на режисьора Иван Панев, включен в програмата на няколко фестивала, сред които Международния филмов фестивал на Индия в Гоа и София Филм Фест, ще има официална премиера по кината на 29 септември в София.

Повече за "След сезона" чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Мария Бояджиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!