Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Катарец ще ръководи световния баскетбол

Шейх Ал Тани с новия Борд на директорите на централата.
Снимка: фИБА

Шейх Сауд Али Ал Тани от Катар бе избран за президент на Международната федерация по баскетбол (ФИБА) по време на 22-ия конгрес на организацията в Манила, Филипините. Мандатът на новия президент и новоизбрания Централен борд на ФИБА ще бъде до 2027 година.

Шейх Сауд Али Ал Тани наследява досегашния президент Хаман Нианг след като бе избран единодушно от всички присъстващи. От 2019 година до момента той бе вицепрезидент на ФИБА, както и президент на ФИБА Азия от 2002-а насам, като преди това е бил президент на Катарската федерация по баскетбол и вицепрезидент на Олимпийския комитет на страната.

„За мен е голяма чест да поема тази отговорност - за мен, моята страна и континента Азия. Сега представлявам интересите на 212 национални федерации във всички пет региона. Баскетболът е глобален спорт, а това е най-голямата ни сила. Мога да направя само едно обещание днес и то е, че ще работя здраво с лидерите на ФИБА и целия Централен борд за доброто на баскетбола и за доброто на ФИБА“, коментира новоизбраният президент.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени