Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Майката на Рубиалес обяви гладна стачка в защита на сина си

Целувката с Ермосо, за която поискаха оставката на Рубиалес.
Снимка: Ройтерс

Майката на президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес обяви гладна стачка и се заключи в църква заради негативните реакции към сина й след инцидента от награждаването на световното първенство по футбол за жени. Тя протестира срещу "нехуманно отношение", съобщава агенция ЕФЕ.

Анхелес Бехар заяви, че стачката ще приключи, когато бъде спряно "нехуманното и кръвожадно преследване на Луис Рубиалес, което той не е заслужил с нищо".

Рубиалес бе отстранен от всякакви футболни дейности от ФИФА в събота заради целувка по устните на представителка на националния отбор по време на награждаването на световното първенство. Неговата майка се е заключила в църква в Гранада заедно със сестра си, противопоставяйки се на обществения натиск към сина й, добавя ЕФЕ.

"Няма как да го говорим за сексуално посегателство, след като бе извършено и от двете страни. Снимките доказват това. Защо тогава той излиза виновен за всичко и кой е зад цялата тази история? Моят син е напълно неспособен да нарани когото и да било", продължава Бехар, цитирана от ЕФЕ.

Очакваше се Рубиалес да подаде оставка на заседание на федерацията в петък, но вместо това той отказа да напусне. Така се стигна до намесата на ФИФА на следващия ден.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени