Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разплакан, треньорът на децата за трагедията в Русе: Всички сме в шок!

Снимка: Нова тв

Треньорът, който първи е оказал помощ на децата, поразени от мълния на стадион "Дунав" в Русе, разказа за нелепия инцидент от снощи, отнел живота на едното момченце,  докато другото продължава да се бори за живота си.

Мълния удари две деца на стадион "Дунав" в Русе, едното е починало (обновена)

"Случи се в самия край на тренировката, чу се голям гръм, в който стана този нелеп инцидент, за съжаление, с фатален край за едно от децата. В шок сме, дай Боже другото да се оправи", каза Динко Дерменджиев през сълзи.

"Децата бяха в безсъзнание. Опитахме се, направихме всичко възможно всеки, който беше на стадиона оказа всякаква помощ - първо аз се притекох, което е напълно нормално, бях там, когато се случи, веднага притичах. След виковете, дори на родителите - Децата, децата! , те паднаха на земята и всеки оказа помощ кой с каквото може, с неговите си знания, на един от колегите жена му е медицинско лице, тя оказа страшно много помощ".

По думите му на тренировъчната база са тренирали 4 възрастови групи, имало е и много родители, както и хора край басейна.

"Ако сме смятали, че има предпоставки за буря, нямаше да оставим децата на терена. Треньорите сме инструктирани, когато ни очакват опасни природни явления и отлагаме тренировки. Преди седмица започна да вали слабо дъжд и веднага прибрахме трениращите", добави Дерменджиев.

"Целият град е в траур. На всичко ни е тежко. Имаме уверение от концесионера, че гръмоотводите на стадиона работят. Криминалисти казват, че не могат да проумеят как се е случило", сподели колегата му Диян Димов.

Започва проверка заради ударените от мълния деца

Инж. Христомир Иванов: При гръмотевична буря се приберете на закрито!

Състоянието на другото дете, което е в реанимацията на болница “Медика”, се подобрява и то вече диша самостоятелно, научи “Хоризонт”.

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна