Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът Алкарас е в третия кръг в Ню Йорк

Щарлос Алкарас лети по корта.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващият титлата си от 2022 година Карлос Алкарас се класира сравнително лесно за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис.

На централния корт в Ню Йорк „Артър Аш“ в мач от вечерната сесия водачът в схемата от Испания  се наложи с 6:3, 6:1, 7:6(4) над южноафриканеца Лойд Харис.

Алкарас отрази девет от десетте точки за пробив, а сам записа пет брейка. Харис успя да пробие за 4:2 в третия сет, Но Карлитос реагира мигновено и направи рибрейк, а след това спечели убедително и тайбрека, за да затвори срещата след 2 часа и половина игра.

„Изиграх страхотен мач от началото до края. Имах само един лош гейм в третата част, но останах стабилен психически и моментално върнах пробива. Това беше много важно, защото исках да запиша победа в последователни сетове“, каза 20-годишният испанец след срещата.

Следващият му опонент е шампионът от турнира във Вашингтон Дани Еванс. Британецът се наложи над Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия след 1:6, 6:1, 6:3, 6:3.

В двубой, завършил около 1 часа след полунощ третият поставен Даниил Медведев от Русия победи австралиеца Кристофър О’Конъл с 6:2, 6:2, 6:7(6), 6:2 след 3 часа игра. Медведев имаше два поредни мачбола в тайбрека, но не успя и му се наложи да играе още един сет.

Следващия му съперник е Себастиан Баес от Аржентина.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени