Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верстапен с най-бърза обиколка за Гран при на Италия

Макс Верстапен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът Макс Верстапен спечели първата тренировка преди състезанието за Голямата награда на Италия във Формула 1. Пилотът на Ред Бул преследва десета поредна победа.

Нидерландецът направи най-бърза обиколка  на пистата "Монца" за 1:22.657 минута, изпреварвайки Карлос Сайнс от Ферари с 0.046 секунди и съотборника си Серхио Перес с 0.177 секунди.

Съотборникът на Сайнс Шарл Льоклер даде четвърто време, а Джордж Ръсел и Люис Хамилтън от Мерцедес се наредиха съответно пети и осми.

Бразилецът Фелипе Другович замени Ланс Строл в отбора на Астън Мартин за първата сесия като част от програмата за развитие на пилота. Той завърши 18-и на пистата, на която си осигури титлата във Формула 2 преди 12 месеца.

Макс Верстапен може да запише десетата си поредна победа във Формула 1 и да постави нов рекорд, след като през миналия уикенд в Нидерландия изравни постижението на Себастиан Фетел от девет поредни успеха. Нидерланецът оглавява класирането при пилотите със 138 точки, като спечели 11 от 13-е състезания за сезона.

Втората свободна тренировка преди Гран при на Италия ще се проведе по-късно днес, а третата сесия и квалификацията са насрочени за събота.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна