Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов отстрани бивш №85 в света в Австрия

Димитър Кузманов
Снимка: Tennis Como

Националът на България за Купа „Дейвис“ и Юнайтед къп Димитър Кузманов започна с победа участието си на чалънджъра на клей в Тулн, Австрия, който е от категория 100.

Той направи обрат срещу представителя на домакините Денис Новак и го победи след 6:7(3), 6:2, 7:5 в мач, продължил два часа и половина.

Австриецът, който е достигал до номер 85 в света, направи пробив в първата част за 2:1, но Кузманов го върна в осмия гейм. Стигна се до тайбрек, в който Новак поведе с 6:2 точки и реализира втория си сетбол.

В следващия 30-годишният пловдивчанин направи брейкове в откриващия и седмия гейм, отрази общо пет точки за пробив на съперника и закономерно изравни частите.

В заключителната Мико взе подаването на Новак за 3:2. При 5:4 сервираше за място на осминафиналите. Той стигна до мачбол, но австриецът го отрази след дълго разиграване и добра игра на мрежата, а после и успя да върне пробива. Това не притесни българина и той направи нов брейк за 6:5 при четвъртата си възможност, когато съперникът изпрати форхенда си в аут. В 12-ия гейм Кузманов стигна до нов мачпойнт и този успя, защото ретура на Новак излезе в аут.

За успеха той заслужи 9 точки за световната ранглиста, където е на 191-ото място сега.

На осминафиналите Димитър очаква седмия поставен чех Далибор Свръчина


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна