Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Силвия Станоева – актьорски срещи между Италия и България

Силвия Станоева
Снимка: Личен архив

Една българска актриса, избрала да живее във вечния град – Рим е Силвия Станоева. Познаваме я от сериалите „Откраднат живот и „Фамилията“. Тя има роля в комедията „Шшшт… попей ми“, носител е и на „Икар“ за дебют през 2013-та , съвместно с Иво Желев за спектакъла на Касиел Ноа Ашер - „Клер, Мадам, Соланж“.

През 2021-ва представя и първия си моноспектакъл „33“. А в Рим я отвежда страстта за приключения и нови актьорски начинания - тя е представяна от една от най-добрите агентки в Италия и работи с известната треньорка на актьори Дорис Вон Тури:

„Аз се вдъхновявам от всичко, дори от самото нищо, мисля че в психологията си нарича сублимация, когато успяваш да претвориш най- сложните си предизвикателства. Сега в Рим започнах да пиша една книга, тя ще бъде и донякъде биографична книга, защото аз много си експлоатирам Алтер егото. 

Силвия Станоева

Винаги съм си мечтала за нещо по- голямо, още докато учех в НАТФИЗ, се развивах, пътувах, Бях в Лондон, учих в Лос Анджелис при Ивана Чабек, винаги съм изпитвала необходимост за още. В България ми се случваха много неща, но сякаш това не ми стигаше. В Италия със сигурност не е лесно, но аз го възприемам като стъпка напред, каза в "Нощен Хоризонт" Силвия Станоева.

Силвия Станоева, Ангелина Грозева и Иван Русланов (от ляво на дясно)

„Силвия иска да играе“ е името на документален филм, посветен на живота на Силвия в Рим. Режисьор на лентата е Ваня Бойчева, а идеята се ражда след като тя гледа моноспектакъла на Сливия – „33“. 

"Дневник от войната" е първият моноспектакъл, който Силвия ще представи и в Италия. Пиесата разказва за любовта на една жена, която живее в Париж по времето на Втората световна война и окупацията на града от нацистите, а през януари ще има своята премиера на италиански език.Повече чуйте в разговора на Иван Русланов и Ангелина Грозева със Силвия Станоева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени