Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Баскетболните национали на колички се готвят за европейското

Националите започват с мач срещу Дания.
Снимка: БФБаскетбол

Националният отбор на България по баскетбол на колички вече тренира за предстоящото си участие на Европейското пръвенство в Дивизия C. Шампионатът ще се проведе в периода 17-24 септември в Сараево (Босна и Херцеговина).

С тима тренират Николай Ваклинов, Атила Муталиб, Алберто Иванов, Мартин Иванов, Антон Фиков, Георги Иванов, Персиян Еленков, Атанас Парушев, Александър Попов, Ахмед Балкански и Стюарт Олсън.

Старши треньор на отбора е Антонио Кулиандро, а негов помощник - Денислав Иванов. Мениджър е Владимир Искров, докато в щаба са още Ваклин Ваклинов, Светозар Дренски, Полина Хаджиева и Албена Брънзова.

България е в група B заедно с Чехия, Унгария и Дания, като се играе във формат всеки срещу всеки. Първите два отбора в крайното класиране отиват на полуфинал, където ще срещнат най-добрите два от другата група, където са Португалия, Ирландия, Финландия и Армения. Останалите ще играят за разпределение на 5/8 място.

Националите започват участието си на шампионата на 19 септември с мач срещу Дания, ден по-късно следва двубой с Чехия, а на 21 септември те ще премерят сили срещу Унгария.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени