Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция и Нидерландия с убедителни победи

Килиан Мбапе се готви да центрира.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Франция и Нидерландия постигнаха категорични домакински победи в група В на европейските квалификации и затвърдиха ролята си на фаворити за класиране на финалите в Германия догодина.

Французите – втори от последното световно първенство, пречупиха Република Ирландия с 2:0, докато Нидерландия се справи с три гола за едно полувреме и отнесе Гърция с 3:0. "Петлите" са на върха в класирането с пет победи от пет мача и голова разлика 11-0, след като снощи на "Парк де Пренс" головете за тях вкараха Орелиен Чуамени в 19-ата минута и Маркус Тюрам в 48-ата.

С далечен удар, както срещу Англия на световното първенство, Чуамени вкара своя 3-ти гол за отбора на Франция – този път от около 25 метра.Три минути след началото на втората част Маркус Тюрам удвои преднината на домакините.

Нидерландия вкара три попадения – също доста красиви за крайното 3:0 над Гърция в Айндховен. Мартен де Роон откри в 17-ата минута, а Коди Гакпо покачи в 31-ата. Дензъл Дъмфрийс, който подаде за 2:0, направи още една асистенция. Той сложи топката на главата на Ваут Вегхорст с центриране от дясно за крайното 3:0 в 39-ата минута.

Коди Гакпо вкара втория гол за Нидерландия.

Други резултати от снощи:

Група Е
Полша – Фарьорски острови 2:0

Чехия – Албания 1:1

Група Н:

Казахстан – Финландия 0:1

Дания – Сан Марино 4:0

Словения – Северна Ирландия 4:2.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна