Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Илиев се срещна с шефа на световната борба

Димитър Ириев и Ненад Лалович в Белград.
Снимка: ММС

Развитието на спорта борба и организацията на Световното първенство в Белград обсъдиха на среща министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и президентът на Международната федерация по борба Ненад Лалович. Двамата разговаряха в рамките на международната спортна проява в Белград, съобщиха от ММС.

Лалович изтъкна традициите, които България има в борбата и приноса на страната ни на световно ниво. Президентът на Международната федерация по борба изказа благодарност към министър Илиев за подкрепата, която ММС оказва на Българската федерация по борба. 

Акцент в разговора бяха предизвикателствата, пред които в последните години е изправен спортът и усилията, положени от международната федерация за оставането на борбата в програмата на Олимпийските игри. Министър Илиев сподели, че сред приоритетите на екипа на ММС е устойчивото финансиране на традиционни за България спортове, сред които е борбата.

По-рано пред деня Илиев се срещна със състезателите ни от националния отбор на България по борба преди старта на битките им.

“Убедени сме в успехите Ви! Пожелаваме Ви много победи и все така да се борите със сърце и душа на тепиха”, обърна се Илиев към спортистите ни.

Председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов запозна министъра с проведената подготовка на състезателите и сподели какви са очакванията за спечелването на медали и олимпийски квоти.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна