Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Димитър Петров – Регѝн: Един автор трябва да търси отговорите на живота около себе си

| Интервю
Димитър Петров – Регин
Снимка: Иван Русланов

"Задължително трябва да се промени авторът от книга до книга, защото иначе не си личи неговото развитие и той трябва да мисли по различен начин всеки път, сядайки пред листа". 

Това сподели в предаването "Нощен Хоризонт" Димитър Петров – Регѝн, автор, пишещ стихове, разкази и приказки, преминал през всякакви професии, включително и тази на хлебаря. 

Той продължава да твори и издава, свидетелство за това е една много красива книга, която носи мистериозно заглавие "Дъга от врабчета".

Авторът работи по новото заглавие в течение на година и половина, изгражда тежък и емоционален стил, в който тематичен акцент са вечните ценности. Проблемите на заобикалящия ни свят, търсенето на любовта и себе си в света са само част от засегнатите теми в творчеството на Димитър Петров – Регѝн.

Книгата се радва на огромен интерес, като само в първите две седмици половината от тиража е продаден. Художник на корицата е Мариела Арсова, а редактор на стихосбирката – Денис Олегов.

"Един автор трябва да израства в мисленето си и в чувствата си и да търси отговорите на живота около себе си. Затова мисля, че тази книга е по-различна от последната ми", допълни авторът.

Регѝн се вълнува от човека, от неговата чувствителност, за какво сме на тази земя, какво е любовта - тези въпроси той задава и в последната си нова стихосбирка. И отговорите са в стиховете.

Димитър Петров – Регѝн дебютира на литературната сцена със сборника с разкази "Парченца живот" през 2020 г. Същата година издава четири приказки за деца от поредицата "Зайко и неговите приятели". От 2021 г. пише и стихове, като издава "Отгатнати чувства" и "Това, което някога е било".

Още по темата в звуковия файл. 

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени