Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звезди и професионални пилоти в “ЕКО 24 часа на България”

“ЕКО 24 часа на България”
Снимка: БНР

След успехите на пистата  “Херес” Никола Цолов се връща в България, за да се включи в картинг състезанието “ЕКО 24 часа на България”. Пилотът във Формула 3 ще кара заедно с младия автомобилен и картинг състезател Калоян Върбицалиев.

“Сезонът беше много тежък за нас, но в края му записахме серия от силни резултати, така че се връщам в България в добро настроение. Няма обаче никакво време за почивка. Нивото в ендурънс картинга е страшно високо и съм убеден, че ще трябва да се изпотим много здраво, ако искаме да се борим за победата във Враца”, сподели Цолов.

Двама от най-силните чужди пилоти в картинг ендурънса ще са съотборници на Цолов и Върбицалиев, които автоматично попадат в групата на фаворитите. Немският тим PF Racing, който спечели последното издание на “ЕКО 24 часа на България”, също пристига във Враца с амбиции за първото място.

По традиция и тази година срещу професионалните картинг състезатели ще се изправи и „Отборът на звездите“, в който ще вземат участие многократният шампион по мотоциклетизъм на България и Европа Мартин Чой, младата картинг надежда Любослав Руйков в тандем със своя механик - Станислав Каваримов, професионалният тенисист Александър Лазаров, реалити звездата Виктор Стоянов, Михаела Тодорова от „Игри на волята“ и автовлогърите Иван Ванов и Дани Рангелов.

180 състезатели от 10 нации, разпределени в 35 отбора, ще вземат участие в предстоящото състезание. И тази година надпреварата .ще има и благотворителен характер. Организаторите  ще отделят средства, събрани от входните такси, както и ще предоставят лични дарения на тригодишния Тихомир от Михайлово, който е диагностициран с Детска церебрална парализа и вътрешна хидроцефалия и се нуждае от подкрепа, сподели организаторът Николай Върбицалиев.

За поредна година една от водещите бирени компании подкрепя първенството, като част от инициативите си за безопасно шофиране и отговорна консумация с посланието си „Карай трезво! Когато шофираш, не пий“.

Стартът на “ЕКО 24 часа на България” ще бъде даден в 12:30 на 30 септември. Финалът е точно 24 часа по-късно в неделя.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна